Kansainvälinen Vapaamuurarijärjestö Miehille ja Naisille LE DROIT HUMAIN Suomen Liitto ry

Jäseniämme haastateltavina

Pitkäaikaiset jäsenemme kertovat vapaamuurariudesta ja omista kokemuksistaan  kahdessa viimeaikaisessa haastattelussa. Eva Uggla esiintyy toisena haastateltavana YLEn Sielun tietotomiston jaksossa Vapaamuurarit – Vuosisataiset salaisuudet ovat osa henkistä kasvua. Mauri Tikka puolestaan on äänessä Leveli-podcastin jaksossa #94.

Sydämessäni valmistettu

Eva Uggla

”Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut henkisistä asioista. Nuorena kävin tutustumassa erilaisiin yhteisöihin. Mikään näistä ei tuntunut siltä tieltä, mitä olin etsimässä. Tapasin sitten henkilön, joka oli jäsenenä LE DROIT HUMAIN -vapaamuurariudessa. Kaksi asiaa kolahti heti: toinen oli se, että siinä puhuttiin mysteerikoulusta. Toinen oli, että jos tunnet, että sinut on valmistettu sydämessäsi,” kertoo jäsenemme Eva Uggla, joka on ollut vapaamuurari 42 vuotta.

Ihmisen kuuluu tehdä hyvää

Mauri Tikka
”Se miten mä olen ajatellut on, että muurarin pitää tulla taitavaksi elämässä – sekä konkreettisesti, että henkisesti. Emme eristäydy yhteiskunnasta ja luovu maallisesta elämästä – emme toisaalta yritä hakea vain käytännöllistä etua unohtaen henkisyyden. Tarkoitus on, että tulisimme elämässä taitaviksi, ja että osaamme laittaa siihen myös hengen. Vaikka meillä ei kauheasti dogmeja ole, kyllä mun mielestä meidän rituaaleissa on sellainen perusajatus, että ihmisen kuuluu tehdä hyvää,” pohtii Mauri Tikka, vapaamuurari jo 28 vuotta.