Kansainvälinen Vapaamuurarijärjestö Miehille ja Naisille LE DROIT HUMAIN Suomen Liitto ry

Aloittamisen vaikeus


Mikä olisi minun kannaltani hyvä päätös ajatellen hyvinvointiani, kasvuani ihmisenä ja sosiaalisten suhteideni kehittymistä?

Jos olen ”henkisesti kasvuhakuinen”, eli en haluaisi tyytyä vain sosiaalisten medioiden ja tiedotusvälineiden tarjoamiin pintaraapaisuihin, vaan haluaisin päästä todelliseen kehitykseen kiinni, silloin on luultavaa, että viisas ratkaisu olisi liittyä tällaisiin tavoitteisiin pyrkivään yhteisöön ja tehdä se yhteistyössä muiden kanssa. Mutta mihin niistä liittyisin?

Vapaamuurari on sana, joka huokuu salaperäisyyttä, mystiikkaa ja esoteriaa.

Sen verran useimmat uskovat tietävänsä, että kyse on vanhasta, perinteisestä työmuodosta, johon on vaikea päästä sisään. Voiko siihen edes päästä (varsinkin jos sattuu olemaan nainen), vai pitääkö odottaa, kunnes joku tuntemattomaksi naamioitunut henkilö ihmisvilinässä koputtaa olkapäälle, ja kuiskaa: ”Psst, oletko kiinnostunut…?”

Vapaamuurarius todella on hyvin vanhaa perua, emme edes tiedä, kuinka vanhaa. Mutta ajan saatossa moni asia on muuttunut. Nykyään jotkin järjestöt hyväksyvät myös naishakijoita, kuten 1800 -luvun lopulla perustettu järjestömme Le Droit Humain.

Ajatuksena on, että järjestöömme ei liity miehiä tai naisia, vaan ainoastaan ihmisiä.

Vapaamuurareiden ihanteiden – vapaus, tasa-arvoisuus, veljeys – mukaisesti kaikki ovat samalla viivalla jäseneksi pyrkimisen suhteen, ainoa vaatimus on, että hakijalla on käsitys jonkinlaisesta korkeammasta voimasta, olkoon nimeltään mikä tahansa.

Jos tällainen työmuoto tuntuu jotenkin kutsuvalta, silloin kannattaa ottaa ensimmäinen askel ja ilmoittaa sivustollamme olevan yhteydenottolomakkeen, tai sähköpostin kautta halukkuutensa kuulla lisää, ilman sitoumusta. Sovimme silloin tapaamisen kaupungille, esim. kahvilaan, ja saat kaipaamasi lisätiedot. Sen jälkeen pallo on sinulla.

Toivomme kuulevamme sinusta!